Cypress

Cypresser är en fantastisk trädgårdshäck. Dessa snabbväxande, tätt grenade buskar kan bli upp till 6 meter höga och 12 meter breda. De trivs i full sol och kräver lite underhåll.

De behöver också regelbunden vattning. Denna växt växer måttligt och bör inte planteras i torka utsatta områden. Dess höjd och lövverk gör den till en idealisk häck för kustnära trädgårdar och medelhavsträdgårdar.

Om du letar efter en snygg trädgårdshäck är en Leyland-cypress ett bra val. Dessa träd växer snabbt och är perfekta för små trädgårdar. De är också lätta att beskära. Om du planterar på våren, använd en finstrukturerad kompost och vänta tills trädet blir cirka en meter högt. Du kan sedan plantera den utomhus. Ser du häcken kommer den att växa väldigt snabbt.

Den gula falska cypressen är en annan typ av cypress som är bra för en trädgårdshäck. Dess koniska form gör den idealisk för en lågväxande häck och idealisk för landskapsplanering. Den har tätt lövverk och är perfekt för trädgårdsmästare. Det är inte bara en lågväxande, lättskött häck, den är också kompakt i storleken och gyllengul till färgen.

Om du letar efter en snygg häck är cypresser perfekta för din trädgård. Mångfalden av färger gör det till ett idealiskt häckträd. De är bra för att hålla dina grenar rena och är lätta att beskära. När du planterar, se till att gödsla jorden runt cypressen.

De föredrar fuktig jord och kan växa mellan en till tre meter per år. Dessutom ser de attraktiva ut och är lätta att upptäcka. Besök vår hemsida för mer information.