Lagerhägg

 Har du valt en Lagerhägg? (Prunus Laurocerasus) Körsbärslagrängen eller Laurel som den kallas i folkmun. Detta är en mycket populär typ av häckväxt eftersom de är lättskötta, kravlösa och har ett lyxigt utseende.

Beroende på sort blir de höga och du kan skapa fantastiska skiljeväggar med en lagerhäck. Eftersom Cherry Laurel har täta löv kan den även skydda dig mot vind, sol, buller och luftföroreningar.

Men du kan också skapa ganska låga häckar med en långsamväxande sort. Cherry Laurel är en vintergrön, tålig och robust art. Laurel ser väldigt fin ut som häck, men du kan också använda den som en individuell växt.

Unikt utseende

Lagerhägg har ett riktigt unikt utseende från andra växter. Det är en växt som har otroligt intensiva gröna blad med en lätt glans. Det är en chic typ av löv som ser bra ut i en modern trädgård. Det finns såklart olika typer av lagerväxter att välja på och alla har lite olika egenskaper. Så tänk på det när du väljer en växt: de är inte identiska.

En lager – eller åtminstone vissa versioner av den – kan överleva fint i Sverige. De är dock inte helt härdiga. Vissa av dem är mer tåliga än andra, men det är bra att ha det i åtanke. På vintern har plantan lite svårare tid och löv faller ut.