Stenlägg din trädgård själv

Självträdgårdsbeläggning
Oavsett om det är din bakgård, uppfart eller uteplats måste en stenläggning vara rätt! Om du bestämmer dig för att asfaltera din trädgård själv, följ denna steg-för-steg-plan. Även om du inte är händig kommer denna steg-för-steg-plan att ta dig långt.

Steg 1. Förberedelser
Innan du börjar asfaltera är första steget att spärra av området du ska asfaltera i. Du måste först få den här biten till rätt höjd, eftersom den inte bör vara högre än översvämningsskyddet i ditt hus. Du kommer därför med största sannolikhet att behöva schakta och jämna till jorden.

Steg 2. Beställ brickor
Du kan redan göra detta steg under steg 1. Men först och främst behöver du veta vad måtten är, så att du vet hur många brickor du måste beställa. Hitta plattor som passar dig och som är användbara för området där du ska lägga dem.

Steg 3. Stenläggning
Du har nu bestämt gränserna för området där du ska asfaltera, då är det viktigt att du faktiskt lägger dem. Se till att du har rätt maskiner och verktyg så att du snabbt kan komma igång. Lägg plattorna ovanpå sanden och knacka försiktigt på dem med en gummiklubba så att plattan är jämn och du kan stå på den. Gör detta för alla brickor, men se till att du lämnar ca 3 mm utrymme mellan varje platta. Andra luckor på kanterna kan fyllas med sand. Torka slutligen bort sandrester på plattorna och din trädgård är asfalterad!